arrow_back

Het gebruik van de maatregellijst

Vanaf Handboek 3.0 maakt de Maatregellijst onderdeel uit van de CO2-Prestatieladder. De eerste versie van de Maatregellijst is in oktober 2015 gepubliceerd en vanaf 1 januari 2016 is de Maatregellijst een verplicht onderdeel. Om te zorgen dat de Maatregellijst op de juiste manier gebruikt wordt, spreekt SKAO regelmatig over praktijkervaringen met CI’s en adviseurs en verzamelt zij feedback van bedrijven.

Nu de Maatregellijst sinds een half jaar verplicht is, volgt in dit bericht een korte update over het doel van de Maatregellijst, het gebruik hiervan en de jaarlijkse update van de lijst.

Doel

De maatregellijst is een niet uitputtende lijst met CO2-reductiemaatregelen, onderverdeeld naar veelvoorkomende activiteiten van bedrijven die deelnemen aan de CO2-Prestatieladder. Maatregelen uit de lijst zijn informatief en bedoeld als hulpmiddel voor het bedrijf om zich te vergelijken met sectorgenoten, een ambitieuze doelstelling te bepalen en als hulpmiddel voor de CI bij de beoordeling van het bedrijf.

 

Gebruik

De Maatregellijst moet worden ingevuld inclusief de Globale Maat en inclusief maatregelen die niet op de Maatregellijst staan. De CI’s handhaven hier strak op, ook bij de initiële beoordeling, zoals terug te vinden is in harmonisatiebesluit 12 op de website van SKAO.

 

Update

Elk jaar zal SKAO een update van de Maatregellijst publiceren aan de hand van een analyse van de ingevulde resultaten en toegevoegde maatregelen. De publicatie van Maatregellijst 2017 zal in januari 2017 plaatsvinden. Ingevulde Maatregellijsten 2016 worden automatisch overgezet naar de Maatregellijst 2017. SKAO zal tijdig communiceren over de inhoud en publicatie van Maatregellijst 2017.

Prev:
Next: